Featured Image

Dubbel- en dwarsdenken

Nadenken is altijd een rommeltje. Gedachten springen van links naar rechts, van achteren naar voren. Het is een kunst om tot een afgerond denkbeeld te komen, het vergt een hoop dubbel- en dwarsdenken, inspecteren van uithoeken van je geest en toetsen van vluchtige of obscure ideeën. Hoe doe je dat? Bij mij gaat het zo.
Read More
Featured Image

Gesprekken

Ik ben mijn hele leven gefascineerd geweest door gesprekken, met name filosofische, in de trant van Socrates. Veel van mijn boeken gaan over gesprekken en gespreksvoering, vooral in organisaties, maar ook in de vorm van een buurtgesprek, familiegesprek, gesprek onder vrienden. Hier is een kleine, gevarieerde selectie.
Read More
Featured Image

Hoezo, mooi?

Werkplaats esthetica. Op deze plek verzamel ik aantekeningen over wat mooi is: los-vaste opmerkingen en notities, interviews, analyses van individuele kunstwerken, gesprekken, van alles. Neem een kijkje in mijn atelier van opvattingen over schoonheid.
Read More
Featured Image

Hoge onderscheiding voor Jos Kessels

25 januari 2019 Op donderdag 24 januari vond de presentatie plaats van het nieuwe boek van Jos Kessels dat bij Boom is verschenen: Het welgetemperde gemoed. De druk bezochte en geanimeerde bijeenkomst kreeg na de speeches en muzikale omlijsting een voor velen onverwachte wending. Lees het volledige artikel hier: Felicitatie_Boom
Read More
Featured Image

Podcast en college Het welgetemperde gemoed

Wat is de relatie tussen muziek en taal? Wat gebeurt er met je als je een mooie melodie of muziekstuk hoort? En is het mogelijk te reflecteren op wie je bent aan de hand van muziek? Deze en meer vragen worden beantwoord in de PODCAST van Tjipcast. Of bekijk de VIDEO van een college daarover.
Read More
Featured Image

Videoclip huisconcert

Pianist Marcel Worms en muziekkenner/ filosoof Jos Kessels geven concerten waar zij de luisteraar zowel de muziek van Bachs Wohltemperierte Klavier laten horen als ook vertellen wat de betekenis, de bedoeling en de emotie kan zijn als je naar deze muziek van Bach luistert. Muziek die oproept tot een welgetemperd gemoed in deze clip van […]
Read More

End of content

No more pages to load